Massproduktion av kläder och förpackningar

February 16, 2022

Önskar ni sy upp kläder med egen design, eller kanske skapa en riktig snyggt designad förpackning med en custom made insert? Vi hjälper er med er massproduktion, direkt från fabrik utan mellanhänder.

Massproduktion av kläder och förpackningar
Direkt från fabrik

Så unikt och brandat det kan bli! Bestäm färg, form och tryck direkt från fabriken. Will Brand har direktkontakt med fabriker i Europa utan mellanhänder.

Massproduktion med egen tillverkning i fabrik

När ni har unika önskemål och detaljer anpassade efter er egen design kan det ibland behövas en produktion direkt ifrån fabrik.

Är detta något nytt och ovant för er så är det bra att läsa igenom denna artikel för att få en snabb genomgång och några viktiga saker att fundera på innan ni startar. Ni är givetvis välkomna förbi vårt kontor i Johanneshov för ett möte och höra mer om hela processen och vad vi kan hjälpa er med.

Viktiga punkter att tänka igenom innan en massproduktion av kläder:

 • Antal olika storlekar och antal per storlek i er första beställning
 • Storlekskarta
 • Deadline och planering
 • Skisser
 • Val av tyger 
 • Kvalité - budget eller premium?
 • Målbudget och önskat UT-pris om ni ska sälja produkten till     konsument
 • Leverans- och lagerkostnader
 • Svinn och ta höjd för eventuella reor
 • Tryck, brodyr etc
 • Distribution

Se exempel här på olika kläder vi kan hjälpa er massproducera.

Massproduktion av kläder

Viktiga punkter att tänka igenom innan en massproduktion av förpackningar:

 • Mått och antal
 • Vilket tryck på alla sidor, både på insida och utsida
 • Tjocklek på papper eller kartong eller annat material
 • Ytbehandling, matt eller glansig
 • Insert, inkl mått och hur det ska packas
 • Kvalité - budget eller premium?
 • Deadline
 • Öppning, med eller utan magnet?
 • Distribution

Se här idéer på olika förpackningsprodukter vi kan hjälpa er massproducera

Massproduktion av förpackningar

Minimum Order Quantity (MOQ)

MOQ står för Minimum Order Quantity och skiljer sig mycket beroende på design och materialval. Det går också att förhandla sig ner till en lägre MOQ men då kommer ert styckpris att bli högre.

 

MOQ vid massproduktion av kläder

Vid en klädproduktion väger vilken design, vilka färger och vilka storlekar in att för att få en MOQ. För att komma till en rimlig låg nivå i ett styckpris är ofta minst 200 av varje design ett bra riktmärke. Inom dessa 200, där alla har samma förädling, kan ni sedan fördela ut på era önskade storlekar. Ofta kan ni även blanda färger på materialet inom dessa 200 om inte trycket eller designen skiljer sig åt. Det man ska komma ihåg är att fabriken köper in dina färger på rullar och därav ska man anpassa sig så att allt material används för att komma ner i bästa styckpris.

 

MOQ vid massproduktion av förpackningar

Vid en produktion av förpackningar väger vilken design, vilka färger och vilka storlekar in att för att få en MOQ. För att komma till en rimlig låg nivå i ett styckpris är ofta minst 200 av varje design ett bra riktmärke. Inom dessa 200, där alla har samma förädling, kan ni sedan fördela ut på era önskade storlekar. Ofta kan ni även blanda färger på materialet inom dessa 200 om inte trycket eller designen skiljer sig åt. Det man ska komma ihåg är att fabriken köper in dina färger på rullar och därav ska man anpassa sig så att allt material används för att komma ner i bästa styckpris.

 

Kvalitetskontroll och leveransmängd

Det är vanligt att fabriken syr och producerar med en differens på +/-10%. Det betyder att det kan skilja sig åt båda hållen i antal när hela produktionen är klar. Detta främst för att komma ner i pris och nyttja hela klädrullen och allt tyg. Vilket vi såklart gillar även för miljön skull. Innan leverans sker även en Quality Control Check och skulle ett plagg inte vara 100% rätt kommer det bli ett plagg mindre i er slutleverans eftersom det inte finns någon chans att sy upp endast ett plagg. Vid detta läge är sömmerskorna i fabriken redan igång med nästa kund. Varje minut räknas och processen i fabriken är ofta noga schemalagd för maximal lönsamhet.

Vid en förpackningsproduktion sker det ofta i en miljö med stora maskiner och processer där inget får stanna av. Det är då av naturliga skäl sällsynt med en låg kvantitet eftersom mellan varje produktion krävs en manuell inställning och handpåläggning. Detta gäller givetvis bara när man går utanför de standardmått som finns på förpackningar eller när man önskar någonting unikt. Det är alltså skillnad om ni väljer att exempelvis "bara" trycka en logotype på en befintlig förpackning som redan är gjort tidigare eftersom det krävs mindre manuellt arbete.

 

 

Hur lång tid kan en massproduktion ta från idé till leverans?

 

Det är en fråga som vi ofta får, och som givetvis är omöjlig att ge ett exakt svar på. Det som är viktigt att komma ihåg är att det alltid brukar ta längre tid än man tror och att det viktigaste är att det blir rätt. Att välja ut material, ta hem prover och ge feedback är viktigt för alla parter. Ni kan snabba upp processen mycket genom att i förväg redan ha undersökt och tagit reda på detta:

 • Vilket sorts tyg och vilka certifikat som är nödvändiga
 • Ska det vara ekologiskt?
 • Tjocklek och kvalité på tyget
 • Skisser från alla håll på er önskade design
 • Storlekskarta med alla mått
 • Mått på er förädling, samt även mått på placering från sömmar och mittlinje
 • Patchar eller nacketiketter kan med fördel börja produceras direkt
 • Brodyrkort för eventuella brodyer
 • Tryckfiler i rätt format: vektoriserad PDF är vanligast men även AI eller EPS brukar fungera utmärkt.
 • Ytfinish och speciella tryckönskemål
 • Mått och materialval till förpackningar

När provet är godkänt och klart kan produktionen sätta igång. Det brukar ta mellan 2-3 veckor exkl leverans.

 

Storlekskarta

 

En storlekskarta, även kallad size chart, är nödvändig för att beräkna tyginköp och att storlekarna ska bli som ni önskat. Om ni har ovanligt stora eller små storlekar med i er beställning så kanske ni inte vill beställa hem för många. Räkna ändå med att minst 10 st av varje ovanlig storlek behövs produceras.

 

Färger, blekning och färgning

 

När tyger och kläder får sin färg sker det ofta genom en kemisk process i varmt vatten. Exempelvis har materialet bomull en naturlig beige färg. För att få bomull kritvit krävs då att man bleker tyget. 

Vi inköpet av tyger förespråkar vi alltid Fair Trade certifikat och att matcha färgen mot en Pantone PMS eller NCS färgskala.

 

Massproduktion med förädling på befintliga produkter tar mindre tid, till exempel från riktigt duktiga Tee-Jays som Will Brand är återförsäljare för. Vi har tillgång till Europas bästa klädesleverantörer. Tveka inte att fråga oss om råd, vi kan spara er mycket tid i er nästa produktion och komma med skarpa förslag.

 

 

Vi håller lager och logistik för WillShops webshopar från olika massproduktioner.

https://www.willbrand.se/blogginlagg/will-brand-lanserar-willshop

 

Kontakta Will Brand idag!

No items found.

Lär dig mer

Vad säger våra partners?

Vi hoppas att du kontaktar oss så vi kan få ytterligare fint beröm att lägga in här under. Vi älskar att hjälpa till att skapa en lyckad produktion.

Imponerande snabbt svar på vår förfrågan om brandade jackor till vintern.

Hans Lindström

Qlikview

En personlig inställning till kundrelationen, alltid snabb respons och vilja att hjälpa i både stort och smått. Allt ifrån en enkel logga på en t-shirt till helhetsleveranser inklusive produktion av specialdesignade förpackningar, sourcing av brandade produkter, paketering och utskick direkt till kund.

Martyna Studniarska

Sköna

Vi ringde Will när vi behövde trådlösa hörlurar och pikétröjor till våra anställda. Rekommenderas!

David Backlund

MatchedIn

Strålande hjälp när vi producerade våra hoodies och mössor. Vi fick även hjälp med en egen webshop åt våra härliga Fredagsfysanhängare.

Emelie Johansson

Fredagsfys

Vi fick en bra lösning på en svår utmaning med våra specialdesignade påsar för hundmat.

Jakob Wästberg

Hugo & Celine

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra tjänster eller skicka in en offert? Klicka här

Doer
Pierre Gasslander
Doer
Jimmy Björkander
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.